Arretjescake met kokos en cranberries || Tres Bien Groningen

Arretjescake

met kokos en cranberries
04 June 2019

Het maken van arretjescake werd vroeger al gedaan om toch snel iets lekkers op tafel te kunnen zetten, zonder van een oven gebruik te hoeven maken. Wij hebben de cake zelf gemaakt, maar je kunt bijvoorbeeld ook koekjes verkruimelen of lange vingers gebruiken. Snijd van deze cake dunne plakken en serveer koud bij een flinke kop koffie of thee.

Ingrediënten biscuitcake:

Ingrediënten arretjescakebeslag:

Extra benodigdheden:

  • Kleine cakevorm
  • Steelpan
  • Bakpapier



2371787993-arretjescake01.jpg


Bereiding amandelbiscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht
  2. Maal de amandelen samen met de helft van de suiker tot een fijn poeder en voeg de eieren toe.
  3. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.
  4. Smelt de boter en meng deze met de bloem en het amandelmengsel
  5. Spatel de eiwitten door het amandel/bloem mengsel
  6. Verdeel het beslag over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak af in het midden van de oven +/- 10 minuten.
  7. Als het biscuit uit de oven komt, draai het meteen om op een rooster met bakpapier en laat even afkoelen. Haal dan voorzichtig het bakpapier eraf.


Bereiding arretjescake:

  1. Smelt de suiker met de roomboter in een pannetje en voeg het cacaopoeder toe, roer goed door.
  2. Smelt de chocolade au bainmarie en voeg dit toe aan het botermengsel
  3. Voeg het zout, cranberries en de kokosblokjes toe.
  4. Leg een vel bakpapier in de cakevorm en strooi een laagje kokosrasp in de cakevorm
  5. Giet hierop een klein laagje van het arretjescake beslag
  6. Snijd het amandelbiscuit in dunne repen en leg drie repen in lengte in de vorm
  7. Giet hierover weer een beetje beslag en leg hierop weer 3 repen
  8. Blijf hiermee doorgaan tot je beslag op is en eindig met een laagje kokosrasp
  9. Dek de cake af met een stuk plasticfolie en zet ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.