Flammkuchen - Tres Bien

Flammkuchen

met pijnboompitten, blanke peren en zwamvoetjes
28 March 2019

- Flammkuchen met pijnboompitten, blanke peren en zwamvoetjes -

Flammkuchen, ofwel pizza met crème fraîse of voor de vegan variant kokoscrème en vegan kaas. Dit is het ultieme comfort food en lekker hartig van smaak door de chimmichurri, de pijnboompitjes en de kaas. Uiteraard heerlijk als maaltijd, maar ook leuk als borrelhapje en serveer nog wat saus los om je flammkuchen in te dippen.

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 125 ml warm water
  • 1 zakje instant gist
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 6 el kokoscrème of crème fraîse
  • 150 gram zwamvoetjes
  • 300 gram blanke peren
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 rode ui in ringen
  • 4 el chimichurri saus (kant en klaar)
  • 1 tl chili vlokken
  • 100 gram gruyèrekaas of vegan kaas
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Maak het deeg door de bloem met het water, gist en de olie te mengen. Voeg als je het deeg enigzins gekneed hebt zout toe aan het deeg.
  2. Kneed het deeg minimaal 5 minuten, bestrijk met olijfolie en zet het afgedekt weg op een warme plaats (minimaal 20°C).
  3. Als het deeg verdubbeld is in volume (ongeveer na 1 uur) kan je het deeg uitrollen op bakpapier. Van deze hoeveelheid kan je 2 grote pizza's maken.
  4. Laat het deeg uitgerold ongeveer 15 minuten staan. Ondertussen kun je alvast de zwamvoetjes bakken in de chimmichurri saus.
  5. Verwarm de oven voor op 240°C.
  6. Verdeel de kokoscrème of crème fraîse over de pizza's en beleg de pizza's met de ingrediënten.
  7. Eindig met de geraspte kaas, wat klodders chimmichurri saus en de pijnboompitten.
  8. Leg de flammkuchen op bakpapier in de oven en bak ze in ongeveer 8 minuten krokant.

Tip: Serveer de flammkuchen met wat sla aangemaakt met azijn en olie voor de frisheid. Eet smakelijk!