Hartige rabarbertaart met cashewnoten en geitenkaas || Tres Bien Groningen

Hartige rabarbertaart

met cashewnoten en geitenkaas
04 June 2019

Benodigdheden:

  • 250 gram crème fraiche
  • 200 gram rabarber
  • 4 eieren
  • 2 lente uitjes
  • 1 rolletje geitenkaas met korst
  • 50 gram (gebrande) cashewnoten
  • tuinkers
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg (voor hartige taarten)
  3. Snijd 200 gram rabarber in dunne plakjes en beleg de bodem
  4. Meng 250 gram crème fraiche in een keukenmachine samen met 4 eieren tot een gladde massa
  5. Voeg 50 gram (hele) cashewnoten samen toe aan het ei- mengsel
  6. Snijd 2 lente-uitjes en een rolletje geitenkaas in stukjes en voeg ook toe aan het ei-mengsel
  7. Voeg naar smaak wat peper en zout toe
  8. Bewaar een paar plakjes geitenkaas
  9. Giet het eimengsel op de bodem
  10. Leg een paar dunne plakjes geitenkaas bovenop zodat deze na het bakken goed zichtbaar zijn
  11. Bak ongeveer 25 minuten op 180 graden
  12. Wanneer het bovenste laagje een beetje goudbruin wordt, 15 minuten nagaren op 150 graden
  13. Iets laten afkoelen en garneren met handje cashewnoten en tuinkers


Recept door: @irresistible_food_by_iris


Stel je eigen notenmix samen

Niet helemaal wat u zoekt? Bij Très Bien is het mogelijk om je eigen notenmix samen te stellen, zodat u kan genieten van jouw mix.

Bestel hier

Gevulde chocoladeletters

Chocoladeletters kopen doe je bij Très Bien. De lekkerste chocoladeletters uit eigen productie. Keuze uit verschillende soorten chocolade en vullingen.

Bestel hier


Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blog pagina vindt u ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >