Mango-Perzik Ontbijttaart Met Passievrucht, Dadels, Cashewnoten, Lijnzaad En Yoghurt || Tres Bien Groningen

Mango-perzik ontbijttaart

met passievrucht
11 June 2019

Mango Perzik taart met passie

Volgens de proevers mijn beste taart tot nu toe. Ik ben helemaal fan van ontbijttaartjes. Ontbijten met taart is toch het leukste wat er is? En dit is nog gezond ook. De bodem is een mix van cashewnoten, lijnzaad, dadels en honing. De kwark is van mango en perzik, opgemaakt met passievrucht en heerlijke yoghurt aardbei, yoghurt framboosjes en yoghurt bosbessen.

4319931140-mangoperzittaart3.jpg


Het recept is voor een taart van 17 cm

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels kokosolie
  • 75 gram cashewnoten
  • 4 el honing
  • 10 ontpitte dadels
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • gepofte rijst
  • 6 gelatine blaadjes
  • 400 gram bevroren mango
  • 500 gram magere Franse kwark
  • 1 perzik
  • passievrucht
  • yoghurt bosbes, framboos en aarbei


De bodem:
  1. Smelt 4 eetlepels kokosolie in een pannetje, of in de magnetron.
  2. Maak de cashewnoten fijn in een keukenmachine.
  3. Mix met 2 eetlepels honing.
  4. Voeg aan de mix de gesmolten kokosolie toe samen met de ontpitte dadels en mix tot het een soort gekruimeld deeg wordt.
  5. Voeg de gebroken lijnzaad toe
  6. Schep 4 eetlepels gepofte rijst door de mix, zodat de mix iets meer body krijgt
  7. Verdeel het beslag over een ingevette bakvorm
  8. Pak nog een handje gepofte rijst en druk deze in de bodem
  9. Zet de vorm voor ongeveer een uurtje in de koelkast zodat de bodem hard kan worden

3366800508-MangoPerziktaart2.jpg

De kwark:
  1. Leg de gelatine blaadjes in koud water, zodat ze week worden
  2. Warm de bevroren mango op in een pannetje tot het kookt en zacht wordt
  3. Pureer de mango kort in de blender
  4. Voeg 2 eetlepels honing toe en roer nog even door
  5. Los de gelatine blaadjes op in de warme fruitmassa
  6. Roer de magere Franse kwark door het fruitmengsel
  7. Snijd de perzik in kleine stukjes en roer door het beslag
  8. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat voor tenminste 6 uren opstijven
  9. Top het geheel af met wat passievrucht en yoghurt bosbessen, frambozen en aardbei.

1150035577-MangoPerziktaart.jpg

Eetsmakelijk!


Recept gemaakt door Iris van Irresistible Food


Stel je eigen notenmix samen

Niet helemaal wat u zoekt? Bij Très Bien is het mogelijk om je eigen notenmix samen te stellen, zodat u kan genieten van jouw mix.

Bestel hier

Gevulde chocoladeletters

Chocoladeletters kopen doe je bij Très Bien. De lekkerste chocoladeletters uit eigen productie. Keuze uit verschillende soorten chocolade en vullingen.

Bestel hier


Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blog pagina vindt u ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >