Plaatkoek met appel en kaneel

Plaatkoek

met appel en kaneel
23 April 2019

- Plaatkoek met appel en kaneel -


Ingrediënten:
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram havermout
  • 400 gram roomboter
  • 300 gram amandel schaafsel
  • kaneel
  • +/- 1 kg zoetzure appels, geschild


Bereiding:

  1. Meng zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en havermout mengen in grote kom.
  2. Smelt de boter smelten en roer dit door het mengsel.
  3. Doe ruim de helft van dit mengsel op de bakplaat en druk dit goed aan met een lepel.
  4. Rasp de appels grof.
  5. Doe de kaneel en de helft van de amandelschaafsel bij de appels.
  6. Verspreid het appelmengsel over de bodem .
  7. Verkruimel de rest van het deegmengsel bovenop het appelmengsel.1494821770-plaatkoekheel.jpg
  8. Strooi de rest van de amandel schaafsel er over.
  9. Bak de plaattaart ongeveer 60 minuten bakken op 190°

Eetsmakelijk!

3847246720-plaatkoek.jpg


Stel je eigen notenmix samen

Zelf je eigen mix samenstellen? Verzamel online de noten die je wil en voeg ze toe aan je winkelmand. Wij pakken het voor je in en sturen het naar je op. Eet smakkelijk alvast!

Bestel hier

Cadeaupakketten

Of je nu je(schoon)moeder wilt verrassen, je collega of op bezoek gaat bij je bestevriend: met een van onze geselecteerde cadeaus mag je zeker nog eens komen.

Bestel hier

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blog pagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >