Stampot spruiten met noten

Stampot spruiten met hazelnoten en pecannoten

lekker gezond
03 March 2020

Voor 4 personen

Voorbereiding: ca. 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 400 g spruiten, schoongemaakt
  • 50 g blauw schimmelkaas
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 40 g hazelnoten
  • 40 g pecannoten
  • Peper en zout, gemalen


BEREIDING

  1. Blancheer de spruiten in 4-6 minuten in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.
  3. Hak de noten grof.
  4. Bak de spekblokjes in een koekenpan en voeg na de 3 minuten de noten toe. Bak tot de noten en het spek krokant zijn.
  5. Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Meng de yoghurt en de kaas erdoor.
  6. Schep hierna de spruiten erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de spek en noten.


Stel je eigen notenmix samen

Zelf je eigen mix samenstellen? Verzamel online de noten die je wil en voeg ze toe aan je winkelmand. Wij pakken het voor je in en sturen het naar je op. Eet smakkelijk alvast!

Bestel hier

Cadeaupakketten

Of je nu je(schoon)moeder wilt verrassen, je collega of op bezoek gaat bij je bestevriend: met een van onze geselecteerde cadeaus mag je zeker nog eens komen.

Bestel hier

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blog pagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >