Chocolade havermoutkoekjes recept

Chocolade havermoutkoekjes

Chocolade havermoutkoekjes by Healthylife
09 January 2019

Chocolade havermoutkoekjes

Ingrediëntenvoor circa 9 stuks

· 2 rijpe bananen

· 125 gr havermout (het beste is glutenvrije havermout)

· 2 el cacao

· 25 gr kokosolie

· 50 gr gemengde noten

· 30 gr chocolade van minstens 70% cacao

*Hetbeste is om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken.

Toppings:

· 20 gr chocolade van minstens 70% cacao

· 20 gr Callebaut Chocolade gold (Deze is niet gezond, maar wel heellekker!)

Zomaak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Hakde gemengde noten kort grof in de keukenmachine. Houd de gehakte noten dan evenapart in een bakje. Doe vervolgens de havermout in de keukenmachine en mix dittot het heel fijn is. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje en voegdit bij de havermout in de keukenmachine. Breek vervolgens de 30 gr. chocoladein stukjes en mix dit samen met de havermout en de kokosolie in dekeukenmachine tot alles fijn is. Breek de bananen in stukjes en voeg dit samenmet de cacao toe in de keukenmachine en mix alles tot een glad en plakkerigmengsel. Houd een klein deel van de grof gehakte noten achter ter garnering enroer vervolgens de rest van de grof gehakte noten door het mengsel. Pak debakplaat en bekleed deze met bakpapier. Maak van het deeg bolletjes en druk zeplat met je hand tot een koek. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de koekjeswilt maken. Ik heb iets grotere koekjes gemaakt en heb ongeveer 9 koeken vanhet beslag gemaakt. Ik heb de helft van de koeken gegarneerd met de grofgehakte noten en de helft niet.

Bakde koekjes in ongeveer 25 tot 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Dekoekjes blijven een beetje zacht, maar dat hoort zo. Haal de koekjes uit deoven en laat ze afkoelen.

Maakvervolgens de toppings. Ik heb twee verschillende toppings gemaakt, een gezonde(70% cacao chocolade) en een ongezonde variant (Callebaut gold). Smelt de 20gr. 70% cacao chocolade en de gold chocolade beide apart van elkaar aubain-marie. Wat je ook kunt doen is wat water in de waterkoker koken envervolgens een bakje met een klein laagje gekookt water vullen. Daarna doe jede chocolade in een klein bakje en zet je deze even in het bakje met kokendwater tot de chocolade gesmolten is. Dit herhaal je met de Callebaut Goldchocolade. Laat de chocolade eventjes afkoelen en garneer vervolgens de koekjesmet de twee toppings naar wens. De koekjes zijn ongeveer een week houdbaar,maar je kunt ze ook invriezen.

Enjoy!