Zuidvruchten || Tres Bien

De naam zuidvruchten is een verzamelnaam van vruchten, vaak gedroogd die worden geïmporteerd vanuit landen rondom de middellandse zee. Hier moet je denken aan Italië en Spanje. Tot de zuidvruchten behoren bijvoorbeeld de gedroogde abrikozen, vijgen, dadels en rozijnen. Maar ook pruimen en gemengde vruchten.

45 artikelen  De smaak van de middellandse zee in zuidvruchten

Abrikozen werden oorspronkelijk vanuit het Midden-Oosten geïmporteerd, maar tegenwoordig komt ook deze zuidvrucht uit het gebied rondom de Middellandse Zee. Abrikozen zijn redelijk schaars en zijn vaak op kleine schaal te verkrijgen in de maanden juli en augustus, dit is een van de redenen waarom ze of in blik worden geleverd of gedroogd.

De voordelen van zuidvruchten

Wie een cholesterolverlagend voedingspatroon nastreeft kan zuidvruchten prima combineren met de dagelijkse voeding, omdat gedroogde zuidvruchten rijk zijn aan vezels, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. De kans op diabetes en hart- en vaatziekten worden verkleind door het regelmatig eten van zuidvruchten.

Gedroogde zuidvruchten bevatten meer energie en hebben hogere voedingswaarden dan de verse varianten. Doordat het vocht uit de vrucht is onttrokken worden voedingstoffen als fruitsuikers, vezels en vitamines meer geconcentreerd. De gedroogde zuidvruchten zijn rijk aan vezels. Ben jij nou geïnteresseerd in zuidvruchten? Très Bien heeft een winkel in hartje centrum van Groningen. Kom een keertje bij ons langs, al onze medewerkers staan er om je te helpen en te adviseren. Je kunt natuurlijk ook altijd even een zuidvrucht van ons proeven.

Snacken met zuidvruchten? Dat kan heel goed. De gedroogde zuidvruchten zijn goede vervangers voor snoep of chips. Ze zijn lekker en ook nog eens gezond, en ideaal om te mixen in yoghurt.

Groot assortiment aan zuidvruchten

Heb je al zin in lekkere zuidvruchten gekregen? Très Bien biedt je een groot assortiment aan zuidvruchten aan. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld:

  • Abrikozen
  • Abrikozen zuur
  • Tutti Frutti
  • Papaya blokjes
  • Dadels
  • Cranberry’s
  • Perziken

Dit zijn natuurlijk allemaal de gedroogde varianten, heerlijk voor een tussendoortje of door de yoghurt.


Stel je eigen notenmix samen

Zelf je eigen mix samenstellen? Verzamel online de noten die je wil en voeg ze toe aan je winkelmand. Wij pakken het voor je in en sturen het naar je op. Eet smakkelijk alvast!

Bestel hier

Cadeaupakketten

Of je nu je(schoon)moeder wilt verrassen, je collega of op bezoek gaat bij je bestevriend: met een van onze geselecteerde cadeaus mag je zeker nog eens komen.

Bestel hier

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blog pagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >